Felvehető kurzusok

. Az előadás a 2016 szeptemberétől érvényes információkat tartalmazza.

Frissebb tudnivalókért keresse a Magyar nyelvű IBLCE vizsgatájékoztatót:

https://iblce.org/wp-content/uploads/2017/05/candidate-information-guide-2017-hungarian.pdf

Az anya-csecsemő, anya-kisgyermek diád egységként való kezelése sok társszakma számára elengedhetetlen feltétele az eredményes munkának. A kompetens anya és kompetens csecsemő képe, a modern csecsemőkutatások és neurobiológiai kutatások fényében ma már nem csak elképzelés, hanem egy olyan valós erőtartalék, amelyre építhet mind a szoptatást támogató, mind a korai intervencióban dolgozó szakember.

Az előadások, ezeket a nézeteket szem előtt tartva és a szoptatást, mint vezérfonalat használva körbejárnak több témát. A szoptatás egy teljesebb gondoskodási forma, mintsem csak a táplálás egy alternatívája. Ennek alakításában a csecsemő is aktívan részt vesz, kompetensnek tekinthető.

A Down szindrómával született gyermekek szoptatása számos területen pozitívan támogtja a gyermek képességeinek kibontakozását. Ezek azok a találkozási pontok, amikre a család, azon belül is az anya-gyermek páros, a szoptatási szaktanácsadó és a korai intervencióban dolgozó szakember egyaránt támaszkodhat és építhet.